Behandelingen

SCHOON EN DROOG GRAAG

Ik vind het fijn als je paard schoon en droog is als ik hem ga behandelen en dat zijn hoeven zijn uitgekrabd. Het is fijn als we ergens kunnen staan waar jouw paard rustig is. Het is belangrijk dat er minimaal 3 uur tussen lichamelijke inspanning en de behandeling zit.

HET VRAAGGESPREK

Iedere behandeling begint met een uitgebreid vraaggesprek over jouw paard. Hierin vraag ik je o.a. over de leefomstandigheden van je paard, de voeding, eventuele gezondheidsproblemen, de geschiedenis van je paard, de verzorging van zijn tanden en hoeven, de training etc.

HOE BEWEEGT JOUW PAARD?

Daarna kijk ik naar hoe het paard beweegt. Ik let hierbij o.a. op hoe zijn bekken beweegt, hoe de paslengte is, of het paard makkelijk een cirkel kan maken etc. Dit geeft mij informatie over waar blokkades zich kunnen bevinden in het lichaam.

HOE ZIET JOUW PAARD ER UIT?

Vervolgens bekijken we jouw paard samen. Hoe is de bespiering? Zien we asymmetrie in het lichaam? Hoe zien de hoeven eruit? En de vacht? Zijn er bijzonderheden die opvallen (zoals littekens, zwelling, spanning in de spieren etc.)? Dit geeft mij informatie over hoe het paard beweegt en over mogelijk probleemzones in het lichaam.

EEN HOLISTISCHE KIJK

Aangezien alles in het lichaam met elkaar verbonden is, staat een probleem nooit op zichzelf. Ik vind het daarom belangrijk om het hele paard te bekijken. Indien ik het nodig vind, overleg ik met andere professionals zoals de dierenarts, hoefsmid, trainer of zadelpasser.

GRAAG WERK IK SAMEN MET JOU EN ANDERE PROFESSIONALS AAN EEN GEZOND, GEBALANCEERD EN BLIJ PAARD!

DE BEHANDELING

Het hele lichaam wordt onderzocht op blokkades en probleemzones, en deze worden direct met zachte behandeltechnieken los en vrij gemaakt. Hierbij maak ik gebruik van osteopathie, cranio-sacraal therapie, en Masterson Method. Ik kijk hierbij goed naar de kleine signalen die het paard geeft over spanning en ontspanning. Zo kan ik ervoor zorgen dat hij zijn beschermingsmechanisme als vluchtdier kan loslaten en zich helemaal ontspannnen. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

EN HOE MOET HET DAARNA?

Een behandeling heeft een behoorlijke impact op het paard. Het paard heeft na de behandeling een aantal dagen rust nodig omdat het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe balans. In deze dagen kun je wel wat wandelen met je paard. Na een dag of vijf kun je het werk weer rustig oppakken. Indien gewenst kan ik je advies geven over oefeningen die je kan doen in je training om je paard soepeler en sterker te maken. Ook kan ik je adviseren over voeding en aanvullende kruiden indien dit nodig is.

Behandelmethodes


LOSSE BEHANDELING


€85

Bestel hier

VITAAL PAKKET€340

Bestel hier

Vragen?


LOSSE BEHANDELING


€85

Bestel hier

VITAALPAKKET€340

Bestel hier

Wil je toch nog iets vragen?

Je kan me altijd mailen of bellen. Ik help je dan graag.