Masterson Method
Alleen door samen te werken met het paard kan het zelf de spanning loslaten


WAT IS MASTERSON METHOD?

De Masterson Method is ontwikkeld door de Amerikaan Jim Masterson. Het is een integratieve behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit de sportmassage, myofasciale technieken, en osteopatische technieken.

Belangrijker dan de technieken vind ik de visie van deze methode: je werkt SAMEN met het paard. Wanneer ik een paard behandel, kijk ik naar de kleine signalen van spanning en ontspanning die het paard geeft. Masterson method gaat er vanuit dat je alleen vanuit ontspanning bij het paard de bewegingsvrijheid in de fascie, spieren en gewrichten kan vergroten. Het paard laat dan al het ware zelf de spanning los. Ik pas me dus aan naar wat het paard aangeeft. Dit betekent dat ik soms even wacht of zachter wordt omdat het paard laat zien dat hij wat spanning ervaart. Of dat ik even een stapje achteruit doe om het paard de ruimte te geven om te voelen wat er in zijn lijf gebeurd en dit allemaal te verwerken.

Ik ben één van de eerste drie Masterson Method Certified Practitioners in Nederland.

Masterson method nederland
Masterson method nederland
Masterson method nederland

Ja ik wil een masterson Method behandeling!

Zelf doen!

Hieronder zie je een fimpje van de ‘Blaasmeridiaan techniek’. Met deze simpele maar effectieve techniek kun je je paard helpen om spanning in zijn lijf los te laten. Daarbij helpt het je om de communicatie en relatie met je paard te verbeteren omdat je leert te kijken naar die kleine signalen van spanning en ontspanning. Het is Jim zijn missie dat ieder paard ooit een keer de blaasmeriadiaan techniek heeft mogen ondergaan. Help jij mee om zijn missie te bereiken?

Meer informatie kan je hier lezen.

Ja ik wil een masterson Method behandeling!