Malu Berserik


Mijn Roeping

Paarden zijn prachtige gracieuze dieren! Zij beheersen het meesterschap van verbinding; met elkaar, de natuur en met ons. Ze fascineren me. Ik heb ontzettend veel ontzag en bewondering voor ze. Ik zie het dan ook als mijn taak om het welzijn van paarden te verbeteren. En wij als mensen zijn verantwoordelijk voor hun welzijn.

Ik wil dat alle paarden een vitaal leven kunnen leiden! Dat zij in een kudde kunnen leven, voldoende bewegingsvrijheid hebben, goed voer krijgen en dat er gezorgd wordt voor hun lichamelijke en mentale conditie.

Samen met jou wil ik jouw paard dat vitale leven bieden en jouw paard in optimale conditie houden!


HOE HET OOIT BEGON

Op mijn 19de kocht ik mijn eerste paard, Sefanja. Zij had een behoorlijke eigen wil. Zij heeft mij gebracht op het pad van Natural Horsemanship (NH). In 2009 overleed zij aan koliek en kwam Ed als veulen op mijn pad. Om hem zo natuurlijk mogelijk op te laten groeien, heb ik mij nog verder verdiept in NH. Ook ben ik mij toen meer gaan verdiepen in de natuurlijke behoeften van paarden zoals: huisvesting, voeding, bekapping, training. Een jaar later werd Bob geboren en hebben wij hem in ons gezin opgenomen. Bob heeft bij de geboorte een trauma opgelopen. Hier heeft hij behoorlijk wat lichamelijke beperkingen aan over gehouden. Omdat ik hem ondanks zijn lichamelijke beperkingen zo gezond en blij mogelijk wilde houden, ben ik mij gaan verdiepen in allerlei behandel therapie├źn voor paarden. Hierin ontdekte ik mijn PASSIE en roeping! Ik wil paarden gaan behandelen! Vele opleidingen en cursussen volgden. Zo ontdekte ik o.a. de Masteron Method.


SAMENWERKEN MET HET PAARD

Mijn kracht is om samen te werken met het paard. Ik zoek naar de kleine signalen die het paard geeft over spanning en ontspanning. Ik pas mij aan naar wat het paard aankan. Zo ontstaat er meer ontspanning. Alleen vanuit die ontspanning kan het paard spanning loslaten en kan ik het paard helpen om de bewegingsvrijheid te vergroten.